Vilken robotdammsugare ska jag välja?

Hvilken robotstøvsuger skal jeg velge?

När du ska köpa en robotdammsugare finns det flera saker du bör tänka på för att hitta den perfekta modellen för dig och dina behov. I den här artikeln går vi igenom några nyckelfunktioner hos olika robotdammsugare som hjälper dig att hitta rätt modell.

Vi anser främst att det finns 3 nyckelfunktioner som bör övervägas; terräng, tid och städförmåga.

Terräng

Med dagens teknik kan olika robotdammsugare ha olika alternativ för att undvika hinder som trappor, kanter och stolar. Vissa robotdammsugare är utrustade med sensorer som registrerar kanter, väggar och föremål/hinder hela tiden. Detta kan vara väldigt användbart om du ska städa ett hus med flera våningar och mycket varierande interiörer.

Det är också vara smart att överväga höjden på dammsugaren , och om den kan komma under dina möbler (säng, soffa, stolar etc.). Vissa robotdammsugare kommer även med sidoborstar, som rengör hörn och kanter på ett enkelt och bra sätt.

Kom ihåg att en robotdammsugare kan ha problem att ta sig över en hög dörrtröskel. Då är det praktiskt att ha en tröskelramp som hjälper din dammsugare att ta sig från ett rum till ett annat på egen hand. En universell tröskelramp passar in i de flesta hem och finns i flera färger så att den kan matcha resten av inredningen.

Tid

Två viktiga saker att tänka på när du köper en robotdammsugare är när den ska dammsuga och hur länge den måste fungera åt gången. Olika modeller har olika ljudnivåer, och om du är ljudkänslig och vill att robotdammsugaren ska gå på kvällen så kan det vara en bra idé att hitta en modell med låg ljudnivå.

Teknik idag har lett till att robotdammsugare ibland också kommer med fjärrkontroll via telefonen. Här kan du ställa in när och var du vill att robotdammsugaren ska rengöra, och om den ska laddas eller återuppta sitt arbete efter att programmet är klart. Robotdammsugarna har också olika batterier, vilket leder till olika batteritider. Ska vara Om ett stort område ska dammsugas bör du ställa större krav på hur länge robotdammsugaren klarar av att användas än om du bara dammsuger mindre rum.

Förmåga att rengöra

Här är det viktigt att tänka på vilka typer av ytor du har i ditt hem, och om du vill att robotdammsugaren även ska rengöra golvet åt dig.

Sugförmåga bedöms utifrån vilken typ av yta som ska rengöras, där till exempel ett golv med heltäckningsmatta kommer att kräva en starkare sugförmåga än ett trägolv. Detta mäts i antal liter luft som sugs upp och filtreras per sekund (l/s). Det är viktigt att skilja på motorkapaciteten och sugkapaciteten, eftersom många ofta blandar ihop dessa.

En dammsugare kan använda mycket energi till motorn, men fortfarande ha ett dåligt luftflöde. Något som av många anses vara en lyxig funktion är om robotdammsugaren kan torka golvet åt dig medan den dammsuger, och ja – det kan flera modeller! Om du har ett trägolv eller ett klinkergolv kan en kombinationsdammsugare vara rätt för dig. Med en robotdammsugare med moppfunktion så kommer golvet att moppas samtidigt som det dammsugs och du uppnår därmed ett fantastiskt resultat!

Har du märkt att Neatsvors robotdammsugare har utsetts till bäst i ett test av Hjem & Trädgård?

Se våra kombinationsmodeller här!

Lämna ett svar