Är robotdammsugare värda pengarna?

Er robotstøvsuger verdt pengene

Föreställ dig att du har jobbat klart och det enda målet du har för kvällen är att krypa ner i soffan och se några avsnitt av din favoritserie på Netflix. När du kommer hem är golvet skinande rent, både dammsuget och moppat. Smilbanden dras ut till det yttersta, och soffan är redo att intas.

Det här är livet för någon med en robotdammsugare, Men är det verkligen värt pengarna?

I den här artikeln kommer vi att diskutera både fördelarna och nackdelarna med en robotdammsugare, för att göra dig helt säker på vilket som är rätt val för dig!

Dagens robotdammsugare överlistar människor!

Det låter kanske för bra för att vara sant, men robotdammsugarna har blivit klokare och klokare med åren. Det finns nu modeller som kan styras direkt från telefonen och både kan dammsuga och våtmoppa alla typer av golvytor.

robotdammsugare med mopp bäst i test

De ser själva till att inte krascha in i väggarna och interiören, och har smarta sensorer som hindrar dem från att köra i trappor och liknande. En robotdammsugare kan behöva lite hjälp för att komma över till exempel dörrtrösklar och då passar det perfekt med tröskelramp för robotdammsugare. Då kan dammsugaren röra sig fritt utan att stanna eftersom den inte kommer över höga hinder. Om du ändå är den typen av person som gillar att dra ut dammsugaren och moppa i två omgångar på gammaldags vis, är en robotdammsugare förmodligen inte rätt för dig.

Med den här maskinen behöver du inte tänka på tvättjobbet alls, eftersom den gör allt åt dig och kör tillbaka till sin laddstation när tvätten är klar.

Modellerna är utformade på olika sätt

På marknaden i Sverige hittar du flera olika tillverkare och leverantörer, och därför även olika modeller med olika produktfördelar. Vissa är väldigt låga, men suger något sämre, vissa är större och har integrerad moppning. Här gäller det att ta reda på vad som passar dig, och hur du vill använda robotdammsugaren. Om den ska klara av att köra under en lågt liggande säng/soffa kan det vara klokt att använda en lägre modell.

Om målet med robotdammsugaren är att ha ett gnistrande rent golv varje dag på stora golvytor, som på till exempel kontoret eller hemma, så är en mer kraftfull modell med sug och tvätt rätt för dig. Du kan även få robotdammsugarna i olika färger och uttryck, och några har till och med röster och musik om så önskas.

Sparar dig mycket tid

En av de vanligaste anledningarna till att människor nu köper fler och fler robotdammsugare är helt enkelt att den genomsnittliga personen har mindre tid. Vi har fler saker att ta itu med än tidigare och då blir husstädningen ofta lägre prioriterad.

Arbete, skola, barn, kärleksliv, sociala medier, vänskap och hobbyer är bland de saker som får många att stressa mer än nödvändigt, och även en anledning till att de väljer att investera i en robotdammsugare och hellre använder den extra tid de får med barnen. 

Ger samma (om inte bättre) resultat som manuell dammsugning

Avancerade algoritmer och autopilot ser till att robotdammsugarna tar sig till även de svåraste platserna. På flera moderna modeller kan du också välja en explicit del av golvet som robotdammsugaren ska köras på, och om den bara ska dammsuga eller bara moppa, eller en kombination av båda.

Robotdammsugare hundhår bäst i test 2023

Detta beror såklart helt på vilken modell du väljer. Flera robotdammsugare kan idag också suga upp tungmetallkulor, vilket visar hur stor potential som ligger i tekniken.

Sammanfattningsvis

I den här artikeln har vi diskuterat lite om fördelar och nackdelar med robotdammsugare. Om du är den typen av person som gillar att städa själv och spara engångsbeloppet till köp av en robotdammsugare, kanske det inte är rätt för dig. Om du har blivit mer intresserad av robotdammsugare, och vad du kan göra med den, kan vi konstatera att det sammantaget är viktigast att först bedöma vad robotdammsugaren ska användas till och vilka användningsområden den kommer att täcka.

Behöver du en låg och smidig, eller en kraftfull och smart? Hur länge behöver du robotdammsugaren, och hur ska du jämföra kvalitet och pris med den perfekta matchningen? Är du fortfarande osäker?

Titta gärna på testet där Hem & Hage röstade fram Neatsvors robotdammsugare till bäst i test! Läs mer här!

Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig så snabbt vi kan.

Lämna ett svar